Gazpacho
Hjemme hos os bliver der serveret gazpacho i tide og utide det meste af sommeren. Gazpacho er superhurtig at lave, er ganske sund og mætter godt sammen med et godt stykke brød til.

Denne gazpacho-opskrift kan vel nok siges at være en meget forsimplet version af den oprindelige opskrift, og som det mest kontroversielle element indeholder den ikke friske tomater, men blot hakkede, flåede tomater. Bevares, friske tomater er at foretrække, men smagsforskellen er ikke den store, og så er det selvfølgelig bare meget hurtigere ikke at skulle skolde og skrælle tomater.
Så denne opskrift er til en lyn-gazpacho, som virkelig kan laves på mindre end 10 minutter, men som efter min mening (og heldigvis andres, også) smager ret fantastisk :-)
Du skal bruge følgende til en omgang gazpacho til 2 personer:
- 1 brik hakkede tomater (380 g)
- 1 agurk
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille løg
- 1 hvidløg
- God olivenolie
- Godt brød, fx Il Fornianos forbagte ciabattabrød
- Evt. persille
Start med at skære agurken, peberfrugten og løget i (halvstore) stykker. Tag en blender frem og hæld først de flåede tomater i. Tilføj herefter resten af ingredienserne: Agurken, peberfrugten, løget og hvidløget, samt et ordentlig skvæt god olivenolie. Blend længe og godt. Smag til med salt og peber, og evt. også persille, hvis du har noget liggende.
Gazpacho skal gerne spises koldt, så put Gazpachoen i køleskabet inden servering. Alternativt kan du, som jeg, bare vænne dig til at have alle ingredienserne (navnlig brikken med de hakkede tomater) liggende i køleskabet, så suppen helt automatisk også bliver kølig.
Servér gerne med varmt brød.














Jeg har for nyligt fået øjnene op for sorte bønners fortræffeligheder. De mætter, de smager godt, og man kan blande dem med stort set alt. Oftest skal der blot lidt citron til – der står i kontrast til bønnernes lidt “tørre” smag – for at få en himmelsk bønnesalat. Bønnerne har dog to ulemper: For det første skal de altid lægges i vand dagen før, så derfor kan man ikke arbejde så impulsivt med dem. For det andet skal de oftest koges i omkring en time, så de egner sig ikke til travle dage, hvor middagen skal klares hurtigt. Men dette er til at overkomme og fordelene opvejer klart ulemperne når først salaten er lavet, og man kan nyde den som sund, mættende garniture. 
Denne opskrift er perfekt til når man mangler lidt lækker garniture til hovedretten. Retten har kun 2 hovedingredienser – gulerødder og hasselnødder – men med den rette forberedelse og tilbehør, bliver retten ganske unik. Det vigtigste element er, at hasselnødderne ristes på en pande i lidt smør, idet dette betyder, at nødderne får en langt bedre og kraftigere smag end normalt.
Opskriften til pandekager à la Evert adskiller sig ikke væsentlig fra andre opskrifter, idet der blot skal lidt flere æg og lidt mere sukker i. Ikke desto mindre er denne opskrift værd at blogge om, idet denne lille forskel alligevel betyder meget for smagen.