Marias opskrifter

– Inspiration til økologiske hverdagsretter

Gazpacho

Hjemme hos os bliver der serveret gazpacho i tide og utide det meste af sommeren. Gazpacho er superhurtig at lave, er ganske sund og mætter godt sammen med et godt stykke brød til.

Gazpacho

Denne gazpacho-opskrift kan vel nok siges at være en meget forsimplet version af den oprindelige opskrift, og som det mest kontroversielle element indeholder den ikke friske tomater, men blot hakkede, flåede tomater. Bevares, friske tomater er at foretrække, men smagsforskellen er ikke den store, og så er det selvfølgelig bare meget hurtigere ikke at skulle skolde og skrælle tomater.

Så denne opskrift er til en lyn-gazpacho, som virkelig kan laves på mindre end 10 minutter, men som efter min mening (og heldigvis andres, også) smager ret fantastisk :-)

Du skal bruge følgende til en omgang gazpacho til 2 personer:

  • 1 brik hakkede tomater (380 g)
  • 1 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille løg
  • 1 hvidløg
  • God olivenolie
  • Godt brød, fx Il Fornianos forbagte ciabattabrød
  • Evt. persille

Start med at skære agurken, peberfrugten og løget i (halvstore) stykker. Tag en blender frem og hæld først de flåede tomater i. Tilføj herefter resten af ingredienserne: Agurken, peberfrugten, løget og hvidløget, samt et ordentlig skvæt god olivenolie. Blend længe og godt. Smag til med salt og peber, og evt. også persille, hvis du har noget liggende.

Gazpacho skal gerne spises koldt, så put Gazpachoen i køleskabet inden servering. Alternativt kan du, som jeg, bare vænne dig til at have alle ingredienserne (navnlig brikken med de hakkede tomater) liggende i køleskabet, så suppen helt automatisk også bliver kølig.

Servér gerne med varmt brød.

Tilberedning: 10 minutter