Marias opskrifter

– Inspiration til økologiske hverdagsretter

Pandekager à la Evert

Pandekager à la EvertOpskriften til pandekager à la Evert adskiller sig ikke væsentlig fra andre opskrifter, idet der blot skal lidt flere æg og lidt mere sukker i. Ikke desto mindre er denne opskrift værd at blogge om, idet denne lille forskel alligevel betyder meget for smagen.

Følgende skal bruges:

  • 2 1/4 dl mel (125 g)
  • 3 1/2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3/4 tsk salt
  • 3 dl mælk
  • 4 æg
  • 1/4 dl vand
  • Smør til panden

Start med at hælde mælk, vand og æg i en stor skål, og rør godt rundt.

Tilføj herefter sukker, salt og vaniljesukker. Tilføj mel lidt efter lidt, og brug gerne en stavblender til at piske, så melklumper undgås.

Lad pandekagedejen hvile i en 20 minutters tid under et viskestykke. Varm herefter en stor, gerne tykbundet pande og tilføj en smørklat, inden pandekagedejen tilføres.

Der burde være nok til 20-25 pandekager.

Tilberedning: 35 minutter