Ideen om at lave pindsvin-småkager er bestemt ikke ny, men jeg blev inspireret til at prøve at lave mine egne efter at have set disse fantastisk nuttede små pindsvin.
Opskriften er meget lige til: Lav en almindelig smørbaseret småkagedej, form små aflange bolde af dejen, bag, dyp i chokolade/nougat og vend småkagerne i hakkede mandler eller nødder. Lav så de små øjne og snuden med en lille pipette.
Pipetten til at lave øjnene og snuden kan købes på nettet (fx hos www.bagetid.dk) eller i specialforretninger som FrederiksbergKøbmanden på Gammel Kongevej 84.
Til småkagerne skal vi bruge følgende (nok til ca. 30 småkager):
Til dejen:
|
Til pynten:
|
Økologisk nougat kan findes i de fleste helsekostforretninger, mens resten af ingredienserne kan findes i en gennemsnitlig Irma.
Fremgangsmåde:
1) Ælt mel og de øvrige ingredienser sammen til en ensartet dej i en stor klump.
2) Stil dejen til afkøling i køleskabet i ca. 20 minutter.
3) Form småkagerne i små, aflange klumper (ca. 14 g). Brug vægten for at sikre, at de alle har samme størrelse.
Læg småkagerne på en rist med bagepapir som vist nedenfor:
4) Bag småkagerne i ca. 6 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 200° C) på ovnens midterste rille.
5) Opvarm chokoladen og nougaten i et vandbad.
6) Hak mandlerne.
7) Dyp småkagerne i chokolade/nougat-blandingen, og vend dem i de hakkede mandler.
8) Lad småkagerne køle af.
9) Brug pipetten til at lave snuden og øjnene.
Voila!
Bemærk i øvrigt, at jeg ikke længere bruger min telefon til at tage madbillederne, idet jeg nu har et kamera Canon EOS700D, så nu er billederne i lidt bedre kvalitet :)