Marias opskrifter

– Inspiration til økologiske hverdagsretter

Småkage-pindsvin

Ideen om at lave pindsvin-småkager er bestemt ikke ny, men jeg blev inspireret til at prøve at lave mine egne efter at have set disse fantastisk nuttede små pindsvin.

Opskriften er meget lige til: Lav en almindelig smørbaseret småkagedej, form små aflange bolde af dejen, bag, dyp i chokolade/nougat og vend småkagerne i hakkede mandler eller nødder. Lav så de små øjne og snuden med en lille pipette.

Pipetten til at lave øjnene og snuden kan købes på nettet (fx hos www.bagetid.dk) eller i specialforretninger som FrederiksbergKøbmanden på Gammel Kongevej 84.

Til småkagerne skal vi bruge følgende (nok til ca. 30 småkager):

Til dejen:

  • 250 g mel
  • 190 g smør i stuetemeperatur
  • 100 g flormelis
  • 1 æg
  • 1/2 tsk. vanillesukker (ca. 2,5 g)
Til pynten:

  • Ca. 50 g nougat
  • Ca. 50 g mørk chokolade
  • Ca. 100 g mandler

Økologisk nougat kan findes i de fleste helsekostforretninger, mens resten af ingredienserne kan findes i en gennemsnitlig Irma.

Fremgangsmåde:

1) Ælt mel og de øvrige ingredienser sammen til en ensartet dej i en stor klump.
2) Stil dejen til afkøling i køleskabet i ca. 20 minutter.
3) Form småkagerne i små, aflange klumper (ca. 14 g). Brug vægten for at sikre, at de alle har samme størrelse.

Læg småkagerne på en rist med bagepapir som vist nedenfor:

1
 
4) Bag småkagerne i ca. 6 min. i en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 200° C) på ovnens midterste rille.

2
 
5) Opvarm chokoladen og nougaten i et vandbad.
6) Hak mandlerne.
7) Dyp småkagerne i chokolade/nougat-blandingen, og vend dem i de hakkede mandler.

3
 

8) Lad småkagerne køle af.
9) Brug pipetten til at lave snuden og øjnene.

4

 
Voila!

Bemærk i øvrigt, at jeg ikke længere bruger min telefon til at tage madbillederne, idet jeg nu har et kamera Canon EOS700D, så nu er billederne i lidt bedre kvalitet :)