Marias opskrifter

– Inspiration til økologiske hverdagsretter

Økologisk sensommersalat

Den økologiske sensommersalat er kendetegnet ved, at alle ingredienser kan findes friske og i økologisk kvalitet i en gennemsnitlig Irma i løbet af sensommermånederne. Salaten passer rigtigt fint som tilbehør til en simpel hovedret, der ikke indeholder alt for mange smagsnuancer.

Sensommersalat

 

Sensommersalaten er relativt hurtig at lave, idet ingredienserne jo blot skal snittes/skæres i småstykker og blandes sammen. Asparges og romanesco-kålen skal dog også blancheres. Jeg anbefaler, at man venter med at blande alle ingredienser sammen indtil kort tid før serveringen, idet salaten ellers godt kan falde lidt sammen.

Vi skal bruge følgende:

 • 2 stk. hjertesalat
 • 1 bakke cherry-tomater
 • 1/2 agurk
 • 1 bundt persille
 • 1 bundt asparges
 • 1 citron
 • 1 romanesco
 • 2 majskolber
 • 200 g. ærtebælger
 • 3 gulerøder
 • Balsamico
 • Salt

Start med at koge lidt vand, som du kan bruge til at blanchere romanesco-kålen og asparges. Skær asparges’ne i små stykker og romanescoen i små buketter. Blanchér ved at sænke grøntsagerne i kogende vand i omkring et minut – ikke længere. Drys lidt salt over og smag til med citronsaft.

Majskolben koges i vand i et par minutter, eller puttes blot i mikrobølgeovnen i halvandet minuts tid.

Hak tomater og agurk i små stykker. Pil ærterne fra ærtebælgerne, og skær majskornene fra kolben med en skarp kniv.

Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern eller en mandolin. Hak persillen og snit salaten.

Bland så tomater, salat, asparges, romanesco, gulerødder, majs, ærter og persille, og top med lidt balsamico.

Velbekomme!

Tilberedning: 35 minutter