Marias opskrifter

– Inspiration til økologiske hverdagsretter

Asiatisk salat med mango og honningristede cashewnødder

Denne opskrift stammer oprindeligt fra Jamie Oliver, så credit til ham for denne aparte ingrediensblanding, der rummer alle fem grundsmage. Til forskel fra Jamies oprindelige opskrift er der i min version blot ændringer i mængden af nogle af ingredienserne (mere mango, flere cashewnødder, færre bønnespirer) og at den ikke indeholder chili. Salaten passer godt til at gøre en simpel hverdagsret lidt mere spændende.

Her er, hvad du skal bruge:

  • 140 gram bønnespirer
  • 200 gram cashewnødder
  • 1 moden mango
  • 1 stort bundt koriander
  • Flydende honning
  • Sojasauce
  • Sesamolie
  • 1 lime

Start med at skære mangoen ud i meget små firkanter. Hvis du har travlt, kan du blende den i stedet, men små firkanter er at foretrække. Bland mangoen med bønnespirene i en skål.

Tag en bræt og hak cashewnødderne i halve/kvarte, og smid dem herefter på en varm pande for at riste dem. Når nødderne er blevet lidt brune, hæld så flydende honning over og rør godt rundt. Hæld så nødderne over på en tallerken og lad dem køle af.

Hak det store bundt koriander i små stykker. Hæld koriander og cashewnødderne ned i skålen med mango og bønnespirer, og tilføj saften af limen. Smag så til med sojasouce og sesamolie.

Tilberedning: 35 minutter